Blogginlägg

Epic parad den 8/10-2021

Dobforsport Epic har genom gått DNA genom EMBARK  och EKG ultraljud och holterväst 24t i juni som var felfritt. Parad den 8/10-2021.

På grund av pandemin har jag bara gjort ett MH med Epic, har inte lyckats att få ett MT genomfört eller BH-prov det blir förhoppningsvis under 2022.

Epic är en snabb och explosiv tik super rolig att jobba med, kört mycket IGP-skyddsarbete med henne och även lydnad inför BH-prov. Älskar barn.

 

Hane : Kiron V Alpha Nordic. Korad.

Mycket trevlig och balanserad hane som behåller lugnet i alla situationer. En bra stabil familjehund.

 Går att se hanen under hanhundslistan på svenskadobermann klubbens hemsida.

 

Två lyckade parningar, ultraljud den 18/11-2021 konstaterad dräktig.

Beräknad valpning till 8-13 december.

 


EKG & Parning

Idag äntligen fick jag svar på 24-timmars EKG:et och det var felfritt = ingen DCM och inget annat konstigt heller, så skönt blir ju alltid många tankar inför svaret på EKG, denna gång mer pga att det är några i min närhet som har konstaterats med DCM. Och när jag var hos Nilsfors så hade han haft en patient med lång framskriden DCM dagen innan så han visade på monitorn hur det ser ut, det var hemskt att se hur hjärtat fick arbeta. Men idag lycklig och glad för att min "lilla" Rojax är fri från det denna gång . DCM hos hund är ungefär samma sak som hjärtflimmer/hjärtsvikt hos människan.

Nu börjar det närma sig löp och med det sagt PARNING!!! Och det är bara att hoppas på att det inte inträffar något "oplanerat". Hanen jag nu ska para med är ung och frisk, Och har haft två fina kullar detta år. Så nu hoppas vi på parning som resulterar i dräktighet.

2-2


Äntligen har vi gjort IGP1

Äntligen har vi gjort våran IGP1 och blev också godkända, det känns helt underbart. I våras blev det inställt p g a coronan. När det är 1:an vill jag gå för den figgen som jag kört med från början och som jag kört för mest. Så det blev på nya trakter nere på Karlskrona's brukshundklubb. Var där nere vid  fyra tillfällen innan för att gå lydnadsprogrammet på plats, så att både Rojax och jag fick bekanta oss lite med omgivningen. Dagen började med chip-kontroll och att hälsa på domaren och provledaren. Efter det var det dags för BH-ekipagen att gå sitt program. Sen bar det av till spårmarkerna som låg i Ronneby, och vilka spårmarker de var helt fantastiska(har aldrig spårat på så fint underlag). Spåret gick riktigt bra, sen var det dags att åka tillbaks och göra lydnaden och efter det skyddet.... Yess vi är klara och med godkänt och med en helt ny erfarenhet, för både mig och Rojax. Så nu laddar vi på inför IGP2 till våren /hösten 2021...

Men först siktar vi på PARNING i januari/februari och hoppas på valpar...

 

2 


Parning Jylland

Har tagit några dagar att tänka igenom den sista veckan... Den 10/8 kl.08.40 hade tid på Anicura Kalmar, vetterinären ringer 2 tim senare Rojax progresteron = 27. Nu bli det Danmark direkt sätt dig i bilen, säger hon... Samlar snabbt ihop mina saker, och sticker iväg. Kommer fram ca 20.00. Bakki och Rojax träffas, Rojax är lite avvaktande först(inget konstigt det är hon alltid de första minuterna)men slappnar av och de springer och nosar på varandra. Vi bestämmer att vi avbryter och träffas igen imorgon kl.10.00. Hundarna uppvaktar varandera, och Bakki gör flera försök men fullbordar dem inte och så fortsätter det dag efter dag, hela veckan. Både min och Pernille´s hypotes är att Bakki är så lyhörd och hänsynsfull, och Rojax är det första gången för vilket gjorde att Bakki backar så fort som Rojax säger ifrån även om hon inte gör det speciellt våldsamt. Så det var inte meningen att det skulle bli några valpar denna gång tyvärr. Men jag tror fortfarande på denna kombination med Bakki och Rojax de var otroligt mysiga tillsammans hela veckan... På lördagen var det dax att vända hemåt igen för mig och Rojax. Så tyvärr till alla er som varit intresserade av valp det blev inga denna gång, det är sånt som händer. Så nu tar vi nya tag och ser framemot nästa löp som sker januari/februari 2021...  


Gimo hundrastgård

Idag har vi varit till mamma min, och då passat på att ta lite "race" på Gimo hundrastgård.

Det är alltid lika roligt att få springa fast Rojax vill helst gå vid min sida och "arbeta" lite hon njuter verkligen av det. Ocho går bara för sig själv och luktar sig igenom varenda liten millimeter.

Efter springet tog jag Epic på lite social träning i lilla centrumet precis lagom för Epic just nu... Eller snarare för mig var det jag orkade med, med yrvädret Epic... Hon skötte sig förvånandes BRA ...

 IMG_2417IMG_2414


 

Bloggerska - Exempel

Avatar
Tarja Karlström