Blogginlägg

Träningshelg/kurs dag 2 & 3 Eva Jansson

Lördag kl. 7.00 på plats på brukshundklubben i Häverödal. Strålande sol närmare +30. Fullfart direkt med lydnad, delat upp momenten i bitar så inte bara motion för kroppen utan även för knoppen . Eva är en väldigt kompetent och envis kursledare, som inte ger upp hur trög man än är. Rekommenderar henne varmt till alla som vill ha en händelserik och extremt utvecklande helg.

Från kl. 7.00 till mitt på dagen sen några timmars siesta sen full fart igen med spår och lydnad fram till nästan 23.00. Så nu är både jag, Rojax, Epic och Ocho trötta och bara längtar efter sängen. Efter några timmars sömn är vi på gång igen kl. 7.00 med spår för de yngre hundarna och lydnad för alla 1tim lunch och sen avslut med spår. Har lärt mig så mycket denna helg, hoppas på många fler såna här helger, har verkligen varit SUPER och Super hundar och människor som har kämpat i värmen och framförallt Eva som orkat utan pauser. Nu hem och kämpa vidare med alla nya tekniker och att få dem att sitta ordentligt..

IMG_2076IMG_2078IMG_2061IMG_2055IMG_2060IMG_2080


Träningshelg hos Eva Jansson.

Halva första dagen avklarad, med spår och åter spår... Eftersom jag tränar båda mina Dobbisar så blir det rätt så många steg, och även lilla Ocho ska ha sina promenader. Nu ett svalkande dopp innan kvällen fortsätter med lydnadsträning... Fullt ös

IMG_20461IMG_20521IMG_2039


Besök hos mamma

Ett besök hos min mamma Tyyne som blir 96 år om några veckor. Hon har alltid haft hund, men den sista fick somna in för 1,5 år sen 12 år gammal. Så det är ett kärt besök för min mamma när mina hundar kommer och hälsar på. Rojax skulle vara en perfekt "terapihund" att besöka äldre med, hon är försiktig och vill bara kela men hoppas oxå att få en liten smakbit då och då. Med andra ord hon är bra på att tigga ...

IMG_2031


BootCamp 12-14 juni

IMG_0559IMG_0560 IMG_0561IMG_0562 IMG_0563IMG_0564IMG_0565IMG_0566

Tränar man hund eller dansar hamnar man på många udda platser som man aldrig annars skulle hamna på. Denna gång var det Klockrike IP. En samling "nördiga" Dobermann ägare som tränade skydd hela helgen i strålande solsken, med 3 stycken olika figuranter, 2 på lördagen och 1 på söndagen. Två av figgarna var nya för mig och Rojax, det är nyttigt både för förare och hund.

En super helg

 


Spårningsträning

IMG_1975

Lite surt när jag satt ner spårflaggan och upptäcker att spårapporterna ligger kvar i bilen.Men skam den som ger sig, blev två spår ett för Epic och ett för Rojax.

Lite knepigt väder idag då vinden inte lös med sig frånvaro precis utan piskade oss fint på det öppna fältet.

Men trots dåliga förhållanden så presterade båda damerna fint! :)


 

Bloggerska - Exempel

Avatar
Tarja Karlström